تراکتور دوچرخ و تیلر کولتیواتور هر دو از خانواده تیلرها می باشند. تیلر نسخه کوچک شده و دوچرخ یک تراکتور می باشد که بدلیل وزن و ابعاد کم قابل استفاده در باغات، مزارع کوچک و شالیزارها می باشد. در این مقاله، آکاتولز راجع به همه تفاوتهای تیلر و تراکتور دوچرخ توضیح داده است.
تیلر کولتیواتور چیست؟
تیلر کولتیواتور جزو ماشین آلات باغبانی کوچک می باشد که قابلیت اتصال انواع ادوات مشابه تراکتور ولی در ابعاد کوچکتر را دارد. تیلر کولتیواتور از یک موتور و گیربکس تشکیل شده است و قدرت را با دیفرانسیل به چرخ ها منتقل می کند و با یک فرمان به شکل هفت و اهرم های روی آن کنترل می شود. اصلی ترین کاری که تیلر کولتیواتور انجام می دهد خاکورزی می باشد که عمدتاً به وسیله تیغه های کلتیواتور که بر روی یک محور بسته می شود و این محور و تیغه به جای چرخ لاستیکی متصل می شود انجام می پذیرد. البته در قسمت عقب و بر روی مالبند تیلر کوتیواتور قابلیت نصب ادوات مختلف مثل گاوآهن، نهرکن، مرزکش، تیغه تسطیح یا صاف کن، تریلی، حلزونی و … را دارد. همچنین تیلر کولتیواتورها دارای شافت خروجی در قسمت انتهایی گیربکس خود می باشند و قابلیت اتصال پمپ آب وپمپ سمپاش را به شافت خروجی خود دارند.
انواع تیلر کولتیواتورها از لحاظ موتوری کدامند؟
تیلر کلتیواتور بنزینی
تیلر کولتیواتور بنزینی 6 اسب تسمه ای، کلتیواتور 6.5 اسب بنزینی تسمه ای، کولتیواتور 7 اسب بنزینی گیربکسی، تیلر 8 اسب بنزینی گیربکسی، تیلرکولتیواتور 9 اسب بنزینی گیربکسی، تیلر کولتیواتور بنزینی 13 اسب، تیلر کلتیواتور 16 اسب بنزینی و تیلر شخم زن 18 اسب بنزینی به بازار عرضه می شوند.
تیلر کولتیواتور دیزلی
تیلر کلتیواتور دیزلی 5 اسب، تیلر کولتیواتور 5.5 اسب گازوئیلی، تیلر کولتیواتور 7 اسب دیزلی، تیلر 7.5 اسب گازوئیلی، تیلر شخم زن 9 اسب دیزلی، تیلر کولتیواتور 10 اسب گازوئیلی و تیلر شخم زن 12 اسب دیزلی به بازار عرضه می شوند.
تراکتور دوچرخ چیست؟
تراکتور دوچرخ جدیدترین نسخه از خانواده تیلرها می باشد که برای کار در باغات،مزارع کوچک و شالیزارها توسعه یافته است که از لحاظ طراحی در قسمت گیربکس تفاوت عمده ای با تیلرها و تیلر کولتیواتورها دارد. گیربکس تراکتور دوچرخ به گونه ای طراحی شده است که بر خلاف تیلر کولتیواتور که قدرت اصلی آن در محور چرخ هایش می باشد در تراکتور دوچرخ قدرت اصلی گیربکس به شافت خروجی اختصاص یافته است و محور چرخ فقط قابلیت اتصال چرخ لاستیکی و چرخ آهنی را دارد. تراکتور دوچرخ توسط شرکت های مختلفی در دنیا بهبود و توسعه داده شده است اما یکی از مهمترین شرکت های فعال در زمینه تراکتور دوچرخ شرکت BCS ایتالیا می باشد و برای اولین بار در ایران نیز با برند BCS و FERRARI اقدام به ارائه تراکتور دوچرخ نمود و در حال حاضر علاوه بر برندهای ایتالیایی BCS و FERRARI با برند SKN که نسخه ایرانی تراکتور دوچرخ ایتالیایی هست عرضه می شود.
انواع تراکتور دوچرخ های ایتالیایی عرضه شده در بازار ایران عبارتند از:
تیلر یا تراکتور دوچرخ؛ چه تفاوتی دارند؟
تراکتور دوچرخ و تیلر کلتیواتور از لحاظ موتور، گیربکس، فرمان، کارآیی و نوع ادواتی که به آنها متصل می شوند با یکدیگر تفاوت دارند.
تفاوت در موتور تیلر کولتیواتور و تراکتور دوچرخ چگونه است؟
از لحاظ موتوری هم تراکتور دوچرخ و هم تیلر کولتیواتور قابلیت مونتاژ شدن با موتور دیزلی و بنزینی را دارند. البته موتورهای موجود برای تیلر کولتیواتور فقط چینی می باشد یعنی تیلر کولتیواتورهای ویما با موتور ویما و تیلرکولتیواتورهای کاما با موتور کاما و … عرضه می شوند و برای هر مدل و برند از تیلر کولتیواتور موتور مشخصی وجود دارد. اما برای تراکتور دوچرخ ها علاوه بر موتور بنزینی 7 اسب طرح هوندا و موتور دیزلی 7 اسب بخار کاما، موتور گازوئیلی 7 اسب بخار SKN، موتور دیزلی 9 اسب بخار کاما، موتور دیزلی 10 اسب بخار کاما و موتور گازوئیلی 10 اسب بخار SKN چینی، می توان از موتور بنزینی 7 اسب GX200 هوندا ژاپنی، موتور 8.5 اسب بنزینی GX270 هوندا ژاپنی، موتور دیزلی 6 اسب بخار KD350 کهلر آلمان و موتور دیزلی 8.5 اسب بخار ANTOR 6LD آنتور ترکیه نیز استفاده کرد. هر مدل از دستگاه های تراکتور دوچرخ قابلیت انتخاب هر کدام از این موتورها را دارند.
تفاوت گیربکس تراکتور دوچرخ و کولتیواتور چیست؟
گیربکس اکثر تیلر کولتیواتورها دارای 2 دنده جلو و 1 دنده عقب می باشند و دنده عقب برای تغییر مسیر دادن استفاده می شود و با دنده های یک و دو جلو می توان برای فعالیت خاکورزی و … استفاده کرد اما تراکتور دوچرخ ایتالیایی در مدلهای مختلف دارای گیربکس های 2 دنده جلو و 2 دنده عقب،3 دنده جلو و 3 دنده عقب،4 دنده جلو و 3 دنده عقب می باشند که در اکثر موارد دنده های عقب نیز همان قابلیت دنده های جلو را دارند.
فرمان تراکتور دوچرخ و تیلر کلتیواتور چه فرقی با هم دارند؟
فرمان تیلر کلتیواتور قابلیت چرخش 180 درجه را نیز دارد اما بیشتر موارد فرمان نهایتاً حدود 30 درجه آن هم فقط برای اینکه کاربر حین شخم زدن و کار با تیلر کولتیواتور پشت دستگاه قرار نگیرد استفاده می شود اما فرمان تراکتور دوچرخ قابلیت چرخش 180 درجه دارد و چنانچه قصد کار با دروگر یونجه چین را داشته باشد فرمان را 180 درجه می چرخاند تا شافت خروجی در جلوی دستگاه قرار بگیرد و هد دروگر متصل شود. در این حالت دنده های جلو تبدیل به دنده عقب و دنده های عقب تبدیل به دنده جلو می شود.
ادواتی که به تراکتور دوچرخ و تیلر کولتیواتور متصل می شوند چه فرقی دارند؟
روتیواتور تراکتور دوچرخ
جهت خاکورزی به شافت خروجی تراکتور دوچرخ روتیواتور بسته می شود که دارای تیغه هایی بسته شده بر روی محورهست که داخل کاور قرار دارد و به کمک شافت خروجی تراکتور دوچرخ و بدون اینکه چرخ های تراکتور دوچرخ از جای خود خارج شود می چرخد ولی تیلر کولتیواتور قابلیت اتصال روتیواتور به شافت خروجی خود را ندارد و تیغه های کلتیواتور که بر روی یک محور بسته می شود را می توان به جای چرخ لاستیکی تیلر کولتیواتورها متصل کرد و همان کار روتیواتور را در تراکتور دوچرخ انجام می دهد ولی با این تفاوت که با تراکتور دوچرخ کار راحت تر انجام می پذیرد و سرعت چرخش تیغه ها در روتیواتور بیشتر است و کار سریعتر انجام می پذیرد. البته باید توجه کرد که عمق خاکورزی با تیغه های کلتیواتور بیشتر از عمق خاکورزی با روتیواتور می باشد. قابل ذکر است که به جای چرخ تراکتور دوچرخ نمی توان تیغه کلتیواتور متصل کرد.
دروگر علف چین تراکتور دوچرخ
یکی از مزیت های تراکتور دوچرخ نسبت به تیلر کولتیواتور در این است که به شافت خروجی تراکتور دوچرخ می توان هد دروگر علف چین یا دروگر یونجه چین خطی بست و تراکتور دوچرخ را از یک دستگاه شخم زن تبدیل به یک دروگر نمود ولی این دروگر شانه ای ( دروگر خطی) قابلیت اتصال به تیلر کولتیواتور را ندارد.
دروگر بشقابی تیلری
قبلاً برای تیلر کولتیواتورها هد دروگر بشقابی بصورت وارداتی وجود داشت که در حال جاضر وارد نمی شود و نمی توان تیلر کولتیواتور را به جای دروگر استفاده نمود مگر اینکه کل گیربکس را تعویض نمود تا تبدیل به دروگر بشقابی شود که دستگاهی که هد دروگر بشقابی روش نصب بشه داخل ایران موجوده.
الحاقی دروگر گندم چین تراکتور دوچرخ
دروگر گندم چین بصورت آماده برای تراکتور دوچرخ وجود دارد که به شافت خروجی متصل می شود اما قابلیت اتصال به تیلر کولتیواتور را ندارد و چنانچه بخواهید تیلر کوتیواتور خود را به دروگر گندم چین تبدیل کنید بایستی بصورت دستی توسط بعضی از کارگاه ها این کار را انجام دهید.
گاوآهن تراکتور دوچرخ
گاوآهن تراکتور دوچرخ فقط به صورت دوطرفه می باشد که به پشت تراکتور دوچرخ متصل می شود و همیشه یک خیش پایین قرار دارد و در انتهای مسیر اهرم آزاد شده و خیش بالایی با خیش پایینی جابجا می شود.
گاوآهن تیلر کولتیواتور
گاوآهن تیلر کلتیواتور تنوع بیشتری دارد و انواع گاوآهن تک خیش کولتیواتوری،گاوآهن دوخیش تیلر کولتیواتور و گاوآهن دوطرفه کولتیواتوری تولید شده است.
نهرکن تراکتور دوچرخ
نهرکن تراکتور دوچرخ از روی نسخه ایتالیایی تولید شده است و قابلیت تنظیم عرض کار با باز و بسته کردن بالهای نهرکن و تنظیم زاویه ورود به خاک با پیچ روی نهرکن را دارد.
نهرکن تیلر کلتیواتور
نهرکن تیلر کلتیواتورها ساده تر می باشد ولی تنوع بیشتری دارد.نهرکن های قابل اتصال به تیلر کلتیواتور عبارتند از نهرکن ساده تیلری، نهرکن پایه دار تیلر کولتیواتور و نهرکن قبل تنظیم کولتیواتوری
پمپ آب تیلری
به اکثر تیلر کولتیواتورها مخصوصاً تیلر کلتیواتور 7 اسب دیزلی، تیلر کولتیواتور 9 اسب، کلتیواتور 10 اسب و تیلر کلتیواتور 12 اسب دیزلی که دارای شافت تک خار قطر 18 میلیمتر می باشد می توان پمپ آب تیلری متصل کرد. این مدل پمپ آب قابلیت اتصال به تراکتور دوچرخ را ندارد.
پمپ آب تراکتور دوچرخ
برای تراکتور دوچرخ ایتالیایی پمپ آب مخصوص تراکتور دوچرخ که ساخت شرکت بی سی اس آمریکا می باشد وجود دارد که قابلیت اتصال به انواع تراکتور دوچرخ ایتالیایی را دارد.
تیغه تسطیح تیلری
تیغه تسطیح تیلر کولتیواتور یا صاف کن تیلری در چندین مدل تولید شده است که از نظر ابعاد و نوع مالبند با هم تفاوت های جزیی دارند ولی همه صاف کن یا تیغه تسطیح ها قابل اتصال به تیلر کلتیواتورها می باشند.فقط بهتر است حین خرید به ارتفاع مالبند تیلر کولتیواتور دقت شود تا با مالبند تیغه تسطیح همخوانی داشته باشد.
تیغه تسطیح تراکتور دوچرخ
تیغه تسطیح تراکتور دوچرخ یا صاف کن تراکتور دوچرخ کاملاً مشابه صاف کن تیلری می باشد فقط مدل های ارتفاع پایین برای نصب روی تراکتور دوچرخ مناسب تر می باشد.
مرزکش تراکتور دوچرخ
تراکتور دوچرخ قابلیت اتصال مرزکش جهت ایجاد کرت و مرزبندی را دارد و به مالبند دستگاه متصل می شود.
مرزکش تیلری
مرزکش تیلر کولتیواتور همان مرزکش تراکتور دوچرخ می باشد که می توان به مالبند تیلرکولتیواتور متصل کرد.از این بابت هم تیلر کولتواتور و هم تراکتور دوچرخ یک کارایی دارند.
پنجه غازی تیلری
برای درآوردن علف های هرز و خاکورزی و کاشت محصولات بصورت ردیفی می توان از پنجه غازی تیلری پشت تیلر کلتیواتور استفاده کرد که به مالبند تیلر کولتیواتور بسته می شود.
نفربر تیلر کلتیواتور
نفربر تیلر کولتیواتور یک ابزار کارآمد و راحت برای تیلر می باشد و چنانچه کاربر نمی خواد تیلر را در مسافت بین باغ و منزل با وانت جابجا کند می تواند نفربر را به تیلر کلتیواتور متصل کند و پشت آن بنشیند.همچنین برای خاکورزی با تیغه کلتیواتوردر زمین های صاف نیز می توان پشت نفربر نشست و شخم زد.
نفربر تراکتوردوچرخ
صندلی نفربر تراکتور دوچرخ به چرخ های تراکتور دوچرخ متصل می شود و همزمان میتوان از روتیواتور یا دروگر علف چین استفاده کرد.
کودپاش و بذرپاش تیلر کولتیواتور
برای اولین بار در جهان کودپاش کولتیواتوری تولید شده است که به تیلر کلتیواتورهای 7 اسب، کلتیواتور 10 اسب و تیلر 12 اسب دیزلی متصل می شود .کودپاش قابلیت اتصال به تراکتور دوچرخ را ندارد.
تریلی کولتیواتور
تریلی بارکش تیلر کولتیواتور در اندازه های مختلف بسته به قدرت تیلر کلتیواتور، تولید می شود و تریلی تیلری به مالبند هر نوع تیلر کولتیواتوری قابل اتصال می باشد.
تریلی تراکتور دوچرخ
بارکش تراکتور دوچرخ بسته به قدرت و اندازه تراکتور دوچرخ در ابعاد مختلف تولید می شود و فرقی با تریلی تیلر کولتیواتور ندارد و مشابه آن به مالبند تراکتور دوچرخ متصل می شود.
سمپاش تیلر کولتیواتور
سمپاش کولتیواتوری از یک پمپ سمپاش و یک پایه تشکیل شده است که با فولی و تسمه به شافت خروجی تیلر کلتیواتور متصل می شود و می توان شلنگ تا 150 متر نیز به پمپ متصل نمود و تا ارتفاع 10 متر نیز اقدام به سمپاشی نمود. نحوه کار سمپاش تیلرکولتیواتور به این صورت می باشد که به محض روشن شدن تیلر شافت نیز شروع به چرخش می کند و چنانچه لازم به توقف سمپاشی باشد، یا اهرم کلاچ گرفته می شود یا باید تیلر کولتیواتور خاموش شود. در حال حاضر سمپاش با قابلیت اتصال کوبل مستقیم به شافت تیلر کولتیواتور موجود نمی باشد.
سمپاش تراکتور دوچرخ
سمپاش تراکتور دوچرخ قابلیت کوبل مستقیم به شافت خروجی تراکتور دوچرخ را دارد و نیازی به فولی و تسمه برای متصل کردن سمپاش به تراکتور دوچرخ نمی باشد و مشکلات از ریگلاژ خارج شدن پمپ و یا پارگی تسمه در سمپاش تراکتور دوچرخ وجود ندارد. همچنین به دلیل داشتن اهرم پی تی او هر زمانی که لازم شد می توان با درگیر کردن اهرم PTO سمپاشی را شروع کرد و با خلاص کردن شافت پی تی او سمپاشی را در تراکتور دوچرخ قطع نمود بدون اینکه لازم باشد دستگاه خاموش شود.
چرخ حلزونی تیلری
تیلر کلتیواتور قابلیت اتصال حلزونی به جای چرخ لاستیکی را دارد که می تواند کانال یا جوی و پشته باریکی تا عرض 60 سانت ایجاد کند و همزمان با ایجاد کانال می تواند خاک را زیر و رو کند اما چرخ حلزونی قابلیت اتصال به تراکتور دوچرخ را ندارد.
چاله کن تیلر کولتیواتوری
برای تیلر کولتیواتور دیزلی 5.5 اسب، کلتیواتور 7 اسب دیزلی، تیلر کولتیواتور 10 اسب گازوئیل و تیلر کولتیواتور 12 اسب دیزلی چاله کن هیدورلیکی با مته های مختلف تا قطر 50 سانت و عمق 100 سانت قابل نصب می باشد.این چاله کن هیدرولیکی تیلری قابل نصب بر روی تراکتور دوچرخ نمی باشد.
ترنچر کانال کن تیلری
تیلر کوتیواتورهای دیزلی را می توان با نصب پک مخصوص تبدیل به یک ترنچر یا همان کانال کن نمود.این ترنچر تیلری قابلیت حفر کانال تا عمق 75 سانت و عرض 16 سانت را دارد.این پک ترنچر فقط قابل نصب بر روی تیلر کولتیواتور می باشد و برای تراکتور دوچرخ طراحی نشده است.
چوب خردکن تیلرکولیواتور
تیلر کولتیواتورهای دیزلی قابلیت نصب چوب خردکن را دارند که به شافت خروجی آنها متصل می شود و قادر است چوب تا قطر 6 سانت را به قطعات ریز خرد کند.
چوب خردکن تراکتور دوچرخ
برای تراکتور دوچرخ نیز چوب خردکن تولید شده است که به شافت خروجی تراکتور دوچرخ متصل می شود و چوب تا قطر 6 سانت را می تواند خرد کند.
هد علفزن فوق حرفه ای تراکتور دوچرخ
هد علف زن فوق حرفه ای از جمله ادوات علف زنی مخصوص تراکتور دوچرخ می باشد که فقط دارای نسخه ایتالیایی می باشد و به تیلر کولتیواتور متصل نمی شود.
هد علفزن شلاقی تراکتور دوچرخ
هد علفزن شلاقی فوق حرفه ای یکی دیگر از ادوات علفزنی مخصوص تراکتور دوچرخ می باشد که فقط دارای نسخه ایتالیایی می باشد و نمونه تولید ایرانی ندارد و فقط به تراکتور دوچرخ ایتالیایی متصل می شود.
کانال کن جوی و پشته تراکتور دوچرخ
همان طور که برای تیلر کلتیواتور جهت کندن کانال و جوی و پشته، حلزونی طراحی شده است برای تراکتور دوچرخ دستگاه کانال کن تراکتور دوچرخ وجود دارد که تولید ایتالیا می باشد و جهت ایجاد کانال و جوی و پشته قابل استفاده می باشد.
هد چمن زن تراکتور دوچرخ با سبد پارچه ای
تراکتور دوچرخ علاوه بر انجام عملیات خاکورزی و علف چینی حتی می تواند چمن فضای سبز را نیز کوتاه کند که انجام چمن زنی به کمک هد چمن زن تراکتور دوچرخ انجام می پذیرد که تولید ایتالیا می باشد.
نتیجه گیری
تراکتور دوچرخ چه مزیتی نسبت به تیلر کولتیواتور دارد؟
کار کردن با تراکتور دوچرخ نسبت به تیلر کولتیواتور راحت تر می باشد به دلیل اینکه حین خاکورزی با روتیواتور چرخ دستگاه سر جای خود قرار دارد و نیازی به در آوردن چرخ نیست و شخم زن یا روتیواتور به پشت دستگاه و به شافت بسته می شود و کاربر را خسته نمی کند. همچنین تعداد دنده های گیربکس تراکتور دوچرخ نسبت به دنده های تیلر کولتیواتور بیشتر است و دنده عقب گرفتن بهتر انجام می گیرد و نرم تر کار می کند و فرمان تراکتور دوچرخ وقتی 180 درجه چرخانده شود در حالت دنده عقب همانند دنده جلو کار می کند. همچنین به شافت خروجی تراکتور دوچرخ می توان ادوات الحاقی زیادی مثل هد دروگر یونجه چین، دروگر گندم چین، برف روب، چمن زن، هد علفزن فوق حرفه ای، کانال کن جوی و پشته، هد علف زن شلاقی را متصل نمود و دستگاه را تبدیل به یک دستگاه چندکاره نمود ولی در تیلر کولتیواتور چنین امکانی وجود ندارد. از لحاظ اتصال ادواتی مثل گاوآهن، نهرکن، مرزکش، صاف کن، تریلی، چرخ آهنی و پنجه غازی فرق خاصی بین تراکتور دوچرخ و تیلر کولتیواتور وجود ندارد و این ادوات به هر دو بسته می شود.
در زمین های صاف و بدون سنگ کار کردن با تراکتور دوچرخ بهتر است و سرعت کار کردن با تراکتور دوچرخ نیز بالاتر از تیلر کولتیواتور می باشد.
تیلر کولتیواتور نسبت به تراکتور دوچرخ چه مزیتی دارد؟
تیلر کولتیواتور نسبت به تراکتور دوچرخ قیمت مناسب تری دارد و ادوات الحاقی آن نیز ارزانتر می باشد. برای زمین های دارای ناهمواری مثل باغ های انگور سنتی کار کردن با تیلر کولتیواتور کوچک مثل تیلر بنزینی 7 اسب و کولتیواتور دیزلی 5.5 اسب راحت تر می باشد و تراکتور دوچرخ بدلیل اینکه روتیواتور پشتش بسته می شود در زمین های ناهموار کارآیی خوبی ندارد.
از طرف دیگر در زمین های سنگلاخ نیز تیلر کلتویاتور کارآمدتر از تراکتور دوچرخ می باشد چون سرعت چرخش تیغه های روتیواتور تراکتور دوچرخ نسبت به سرعت چرخش تیغه های کلتیواتور بیشتر است و چنانچه روتیواتور به سنگ بزرگ گیر کند پس از رد کردن آن به جلو پرش می کند مگر اینکه سری اول حین کار همه سنگ های درشت را از مزرعه خارج کنید.
همچنین به دلیل نوع طراحی تیلر کولتیواتور و اینکه قدرت گیربکس به چرخ ها منتقل شده است توان بارکشی یک تیلر کولتیواتور 10 اسب از یک تراکتور دوچرخ 10 اسب بیشتر می باشد.
در ضمن تیغه های کلتیواتور به دلیل اینکه مثل روتیواتور تراکتور دوچرخ کاور ندارند و از طرف دیگر خود تیغه های کلتیواتور نسبت به تیغه های روتیواتور بلندتر می باشند عمق شخم زنی تیلر کولتیواتور نسبت به تراکتور دوچرخ حدود 5 سانتی متر بیشتر می باشد.
تراکتور دوچرخ بخریم یا تیلر کلتیواتور؟
چنانچه برای هزینه تراکتور دوچرخ مشکلی نداشته باشید بهترین گزینه تراکتور دوچرخ می باشد مگر در باغات سنتی انگور که کمی کار کردن با تراکتور دوچرخ سخت می شود.
اگر هزینه مهم هست تیلر کولتیواتور قیمت مناسب تری نسبت به تراکتور دوچرخ دارد. حتی ارزانترین مدل تراکتور دوچرخ که دارای گیربکس ایرانی هست نسبت به قویترین تیلر کولتیواتور نیز قیمت بالاتری دارد.
چنانچه در باغات سنتی که دارای پستی و بلندی زیادی هست تیلر کولتیواتور 5.5 گازوئیلی و تیلر کولتیواتور 7 اسب بنزینی و نهایتاً تیلر کولتیواتور 7 اسب دیزلی بهترین پیشنهاد مجموعه آکاتولز به شما می باشد.
اگر هدف از خرید کار کردن برای دیگران باشد بهترین گزینه تیلر کولتیواتور 10 اسب دیزلی و تیلر کلتیواتور 12 اسب دیزلی می باشد.
چنانچه باغ بزرگتر از یک هکتار می باشد بهتر است از تیلر کولتیواتور 7 اسب دیزلی به بالا و یا تراکتور دوچرخ دیزلی 7 اسب به بالا استفاده کنید.
اگر وسیله ای می خواهید که هم کار شخم زنی انجام دهد و هم درو علف و یونجه انجام دهد بهترین گزینه تراکتور دوچرخ می باشد.